Instruktioner för mallning av dynor

Detta behöver du:
Omslagspapper (brunpapper) helst bredare än bottnarna(så du slipper skarva), som skall mallas och tillräckligt mycket för att malla alla bottnar, även om några verkar vara lika.
Dubbelhäftande eller vanlig tejp för att fixera pappret mot kojbotten så det inte kan förskjuta sig medan man gör jobbet.

Tuschpenna eller filtpenna

Smygvinkel

Smygvinkel (se bild) (finns på Biltema eller motsvarande.)

Tumstock

Gör så här:

Lägg papper på en koj så att hela bottnen blir täckt och fixera med vanlig tejp eller dubbelhäftande tejp. Drag med nageln runt alla kanter och rita med pennan i ”nagellinjen” så att det inte råder någon tvekan om var linjen finns och att linjerna verkligen ger en korrekt avbildning av kojbotten. I tex förpiken, där dynan skall ansluta mot insidan av bordläggningen, måste vi få reda på vinkeln. Använd smygvinkeln och ställ in den med korrekt vinkel mellan kojbotten och bordläggningen. Rita av denna vinkel på mallpappen längst fram, på mitten och längst bak på varje koj, som skall ansluta mot bordläggningen eller på de ställen där det inte skall vara rät vinkel mellan kojbotten och sida.

Gör på liknande sätt med eventuella ryggdynor. Dokumentera med ett flertal bilder från olika vinklar. Tänk igenom om du vill ha några nya lösningar. Ring om du är osäker t ex till Camilla 070 335 14 65 eller Jan 070 623 88 63.

Smygvinkel Hultafors SMV20Smygvinkel Hultafors SMV20

Lycka till!

Camilla